Pàgines

Calamar

Calamar
Nom científic: Loligo vulgaris.

Descripció:
Mol.lusc cefalòpod que té el cos allargat . És de color crema o rosa, amb taques marronoses i mesura de 30 a 50 cm de llargada. Té una closca interna transparent, 2 aletes triangulars als costats del cos, 8 tentacles curts i 2 de llargs amb els que captura les preses.

D’on prové el nostre peix:
El nostre peix prové de les costes Mediterrànies i de l´Atlàntic Nord.

Temporada:
Els millors mesos per a la captura del calamar són des de finals d’estiu fins a febrer/març. Encara que no es deixa de pescar durant la resta de l’any, però en quantitats molt inferiors.

Valor nutricional:
El calamar és un marisc que es troba dins de grup dels mol.luscs però en la cadena alimentària el col.locariem junt al peix, ja que des del punt de vista nutricional s’hi assembla bastant. L’aigua és el component majoritari del calamar i quasi no conté greixos, per tant el seu contingut calòric és baix. Les seves proteïnes són d’alt valor nutritiu, però es digereixen amb major dificultad que les proteïnes del peix, ja que tenen més col.lagen.
Es recomana una ingesta moderada a les persones amb col.lesterol alt.
Els minerals més destacats que ens aporta són el fòsfor, el potasi, el ferro, el sodi, el magnesi, el iode i el clor. I les vitamines del grup B.

Consells:
Accepta bé la congelació. És pot fer arrebossat, a la planxa, farcit, amb ceba, o amb diverses salses.
Quan es cuina obert a la planxa, si es fan petits talls al marge del calamar evitarem que es cargoli amb l´escalfor del foc i tindrà un aspecte més estètic al plat.

Preu aproximat:
En funció de la procedència, de les captures i l’època de l’any pot oscil.lar entre 18 i 38 euros.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada