Pàgines

Llenguado


Llenguado
Nom científic: Solea vulgaris.

Descripció:
Peix pla que té el cos asimètric i pot arribar a mesurar fins a 50 cm de llargada. Té la boca i els ulls petits situats al costat dret. És de color marronós amb taques fosques i clares pel damunt i més clar per sota. Les aletes dorsal i anal estan unides a la cua per una membrana. És un peix molt apreciat per la seva exquisida carn.

D’on prove el nostre peix:
El nostre peix prové de les costes Mediterrànies i del Atlàntic Nord.

Temporada: Tot l’any.

Valor nutricional:
Es tracta d’un peix de carn blanca i magra, amb molt poques calories. És molt digestiva i té un elevat contingut en proteïnes d’alta qualitat. Recomenat per a persones delicades, ancians i nens.
Molt aconsellable en dietes d‘aprimament, dietes baixes en col.lesterol i triglicèrids, dietes per a diabètics i per a malalts hepàtics.
Ric en minerals, entre els que cal destacar el sodi, el potasi i el fòsfor. Aporta totes les vitamines del grup B i l’àcid fòlic.

Consells:
Fet a filets, sense espines és molt adequat per als nens.
Accepta bé la congelació.
És pot cuinar fregit, arrebossat, a la planxa, al forn o amb diverses salses.
Per el seu contingut en fósforo és molt aconsejable el seu consum pels estudiants en període d’exàmens.

Preu aproximat:
En funció de la procedència, de les captures i l’època de l’any pot oscil.lar entre 27 a 38 euros.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada