Pàgines

Llobarro

Llobarro
Nom científic: Dicentrarchus labrax

Descripció:
És un peix “fusiforme”, amb cos rodó, robust, allargat, lleugerament comprimit i amb el cap punxegut. És molt apreciat per la qualitat de la seva carn. Aquesta és compacta, ferma, amb poques espines i un gust fi i delicat.

D’on prové el nostre peix:
El nostre peix prové de les costes Mediterrànies i Atlàntiques.

Temporada: Tot l’any.

Valor nutricional:
Els minerals destacables son: el potasi, el fòsfor, el ferro, el sodi i el magnesi.
Les vitamines que trobem són les del grup B (B1-B2- B3 i B12) Al ser un aliment ric amb fòsfor, ajuda a mantenir els nostres osos i dents sanes, així com l´equilibri de la nostra pell ja que ajuda a mantenir el seu PH natural.
El seu contingut calòric és aproximadament de 98 calories/100gr. Ric en greixos insaturats (omega3)

Consells:
Es pot cuinar a la cassola amb suquet, a la plantxa, però la manera mes usual és al forn.
Per cuinar-lo a la planxa és millor no escatar-lo, les escates evitaran que la pell del llobarro s´enganxi, en canvi, quan el cuinem al forn ha d´estar ben escatat..

Preu aproximat:
En funció de la procedència, de les captures i l’època de l’any pot oscil.lar entre 27 a 39 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada