Pàgines

Vol-ou-vent de peix (pasta de full)

Vol-ou-vent de peix 

Ingredients (per a 6 persones):  

  • 1 Kg de lluç net
  • 750 gr de rap net
  • 8 gambes
  • 1 ceba grossa
  • ½ litre de llet
  • Crema de llet
  • Mantega
  • Formatge ratllat

Elaboració:

S´escalda el lluç i el rap i després s´esmicola.
En una cassola gran desfem la mantega i sofregim la ceba, a continuació hi afegim el peix esmicolat i les cues de les gambes pelades (trinxades i ben aixafades amb una forquilla) tot aprofitant el suc dels caps de quatre gambes (aixafant-los  amb la mà del morter).
Quan està ben barrejat (el peix i el sofregit de ceba) hi afegim la llet a poc a poc fins que quedi absorbida formant una pasta. Per acabar de fer aquesta emulsió més melosa s’hi afegeix opcionalment una quantitat de crema de llet a gust de cadascú.
Un cop aconseguida la textura desitjada, s’omplen les petxines, les cassoletes de fang o com en aquest cas els vol-au-vent, s’hi posa una boleta de mantega, s’hi afageix el  formatge ratllat pel damunt i es posen al forn uns 15 minuts a 180º (els darrers 5 minuts gratinant).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada